Startside
NYHETER
HISTORIKK
EGNE HUNDER
AVELSHUNDER
KULL
VALPER
KENNELSAMLING
GRATULERER
RESULTATER
TIL MINNE
LINKER

Free Guestbook from Bravenet.com

VALPEDAGBOK
 H - KULL FØDT 08.08.2007
Tilbake Opp

09.09.2007
I dag har jeg og ungene forsøkt å ta enkeltbilder av valpene. Det var ikke enkelt, men noen bilder ble det da. Skal få til noe bedre senere.

Hann 1

Hann 2

Hann 3

Tispe 1

Tispe 2

Tispe 3

Tispe 4

 

08.09.2007
Valpene vokser og trives. De får nå oppbløtt tørrfòr 3 ganger om dagen i tillegg til melk fra mor. De leker, sloss, spiser og sover. De er nå flyttet ut av valpekassen i valperommet. Nå bor de i en valpegård midt i stua. Her skal de bo til de blir levert. Her får de med seg alt som skjer i huset. De blir vant til unger, andre hunder, støvsuger, TV osv. Valpene har fått ormekur flere ganger, samt fått klørne klippet jevnlig. Det er mindre protester nå under kloklippingen og det er jo bra for alle parter. De elsker å leke med ungene, og det er visst gjensidig. En dag jeg skulle gjøre rent i valpegården så slapp jeg ut alle valpene fritt i stua. Våre to sønner Jonas og Martin var da assistenter og passet på valpene. Martin gikk bortover golvet på alle fire og lot som han var hund. Det morsomme da var at alle valpene fulgte etter han på rekke rundt i stua. Synd jeg ikke fikk tatt bilde av det. Nedenfor er det litt forskjellige bilder av valpene. Noen er nye, mens andre er litt eldre.

 

24.08.2007
Valpene er nå 2 uker gamle. De har fått sin første ormekur, samt fått klippet klørne for første gang. Kloklippingen tok sin tid da samtlige protesterte høylydt og beveget seg som en orm. Jeg var ganske svett før jeg var ferdig. Azzi fulgte nøye med på at alt gikk riktig for seg. Hun så på meg med strengt blikk. Både Azzi og jeg var glade da seansen var over. Som dere ser av bildene har valpene fått opp øynene og har begynt å traske rundt i valpekassen på ustøe ben. Hver valp har øket bra i vekt og samtlige ser fine ut. Det skiller en del på vekten fra den største til den minste, men de følger sin egen kurve. Forskjellen i vekt har vært der i fra fødselen av. Alle er meget livlige når man tar dem opp for å kose med dem. Valpetennene begynner også så smått å komme fram. Nydelige små bjørner er det:-)

 

11.08.2007
Endelig så er valpene kommet. Første valpen ble født kl. 1745 den 08.08.2007 og siste valpen kom til verden kl. 0430 den 09.09.2007. Valpenes fødselsdato blir den 08.08.2007. Alle valpene virker friske og raske. Fødselen gikk veldig lett. Azzi ordnet alt selv, jeg(Marit) trengte bare å være tilstede for å holde øye med at alt gikk etter boka. Vi hadde forberedt oss på at noe kunne være galt da Azzi hadde hatt svartgrønn utflod de siste dagene, men heldigvis så gikk alt bra. Morsomt er det at to av valpene er grå. Vi har i flere år prøvd å få til grå valper uten å lykkes, men endelig så er de her. Valpenes liv består nå bare av å spise, sove, bæsje, tisse, spise, sove osv. Azzi steller og ordner med dem etter alle kunstens regler. Azzi er en veldig beskyttende mor, så det er bare jeg som foreløpig får gå inn til henne å valpene. Hun følger meg med argusøyne når jeg skal sjekke valpene, bytte teppe i valpekassen osv. Men hun har skjønt at jeg bare har gode hensikter, så da aksepterer hun det. Azzi har alltid vært slik når hun har hatt valper, men når de er ca. 4 uker gamle da lar hun fremmede få lov til å se på dem. Vi har også alltid respektert Azzi sine følelser her, så ingen andre enn oss får se på valpene før de er 4 uker gamle. Vi synes at det er viktig at tispen skal føle seg trygg og ikke bli usikker, da en usikker tispe vil prege valpene sine på en negativ måte. Som dere ser av bildene så er det ro og harmoni i valpekassen.