Startside
NYHETER
HISTORIKK
EGNE HUNDER
AVELSHUNDER
KULL
VALPER
KENNELSAMLING
GRATULERER
RESULTATER
TIL MINNE
LINKER
HUNDEMASSASJE

Free Guestbook from Bravenet.com

MASSASJE TIMEN

 

Hvordan foregår massasje timen:

Ved første massasjetime går jeg igjennom hunden fra snute til halespiss for å finne ut status i musklene. Jeg "intervjuer" også eier om forskjellige ting som kan være nyttig for meg som massør å vite (anamnese). Hver hund får en journal hvor jeg anmerker hva jeg finner, behandling mv.

Hvordan den første timen blir rent massasjemessig avhenger av problemet til hunden, stressnivå mv. Målet blir at hunden kan klare å slappe av for å få best mulig resultat. En massasjetime varierer fra 30-60 min, og jeg vil benytte meg av ulike teknikker (se under behandlingsformer) etter hva jeg finner på hunden din.

Viktig å tenke på før og etter en massasjetime:

Før massasjen bør hunden ha fått luftet seg en 5 min tid. Den må ikke ha vært på lang tur, pga at når hunden blir varm i muskulaturen blir det vanskeligere for meg å kjenne muskelspenninger. Det bør også ha gått mer enn 2 timer siden siste måltid, siden massasjen setter i gang en del prosesser i fordøyelsessystemet.

Etter massasje vil hunden kanskje tisse mer, få mer avføring og lukte strammere. Dette kommer av avfallstoffer som skal ut av kroppen. Derfor kan det være lurt å gå en tur på ca. 10 min etter massasjen. Hunden kan de nærmeste timene/dagene ha ekstra behov for lufting. De fleste hundene blir noe trøtte og vil sove mye samme dagen som de har blitt behandlet. Hunder som har fått stresspunktmassasje kan bli litt ømme i muskulaturen dagen etterpå.

Hvor ofte bør hunden masseres:

Det er best i starten å massere ukentlig for et best mulig resultat. Som regel vil 5-7 behandlinger fortløpende være gunstig, for så å trappe ned til et vedlikeholdsnivå anpasset til den enkelte hund. Det er viktig å ha i bakhodet hvilken type "skade" som danner grunnlaget for evt plager.

Ved forebygging så kan en si at det er gunstig å massere 2 gr pr uke.

Ved rehabilitering kan det lønne seg å massere 3 gr i uken de første to uker, for så å trappe ned.