Startside
NYHETER
HISTORIKK
EGNE HUNDER
AVELSHUNDER
KULL
VALPER
KENNELSAMLING
GRATULERER
RESULTATER
TIL MINNE
LINKER
HUNDEMASSASJE

Free Guestbook from Bravenet.com

ULIKE BEHANDLINGSFORMER

 

Bindevevsmassasje:

Mellom hud, underhud, muskler, leddbånd og knokler ligger det bindevev. Bindevev minner om en hvit hinne som brer seg mellom alle vevslag i kroppen og kan hvis den er stram "klistre" lagene sammen, noen som gir en dålig blodgjennomstrømning i vevet. Denne sammenklistringen kan komme av f.eks. en skade.  Dette medfører spenninger, nedsatt bevegelighet og smerter. Ved bindevevsmassasje bruker en spesielle teknikker som løsner disse hinnene og dermed gir bedre bevegelser vevslagene imellom , og dermed bedre og mer fri bevegelser for hunden.

Stresspunkter:

Stresspunkter er noe som minner om triggerpunkter. En finner dem i musklenes utspring, feste, overgang mellom sene og muskelbuk, samt i kløften mellom musklene. Dette er steder det er lett å få spenninger. Punktene behandles med pressur noe som gjør at histamin og acetylkolin frigjøres i kroppens vev. Dette gir en utvidning av blodkar, blodsirkulasjonen øker og muskelen slapper av.


De gule prikkene hvis noen stresspunkter på hunden

Myk kiropraktikk:

Myk kiropraktikk brukes til å løse opp spenninger i ledd og ligament. Myk kiropraktikk er ikke så kraftig som hos kiropraktoren og skal ikke "knekke" Man strekker ut mellom virvlene (i hale, rygg og nakke) og løser opp i skjellet og muskler.

Stretching:

Stretching er en tøyning eller forlengning av en muskel eller muskelgruppe, der muskelen får være igjen i utstrakt hvileleie en bestemt tid innen den føres til bake til sitt opprinnelige leie.

Hensikt

- øke muskel fleksibiliteten
- øke leddets bevegelsesomfang
- styrke muskulaturen
- slippe spenninger i en muskel, sene, leddbånd og leddkapsel
- glatte ut sammenvoksninger i bindevevet
- skadeforebyggende
- minsker muskelømhet

De fleste hunder er ganske bevegelige. Blir musklene for tøyelige går det utover skjellettet. Det blir for ustabilt. Stretching er viktig hvis musklene er for korte, men er ikke behøvelig hvis det er full bevegelighet. Stretching kan også føre til skader, hvis personen som utfører bevegelsen ikke vet hva han/hun gjør. Hvis en stretcher for mye kan det føre til at man gjør mer skade enn nytte.

 


Stretching